Fuglehuse

I efteråret 2016 startede jeg på at dekorere fuglehuse for Byg1By.

Byg1By er en velgørenhedsorganisation, hvor alle arbejder frivilligt.

Fuglehusene bliver fremstillet i Danmark, dekoreret som projekt i skoleklasser, på væresteder, af hobbymalere og af professionelle kunstnere.

De pynter i danske haver, og pengene fra de indtil nu mere end 6.000 fremstillede fuglehuse er foreløbig blevet brugt til at opbygge landsbyen Kamakara i Burundi.

Det er udviklingsbistand i en helt ny og folkelig forankret udgave.

MIG og MARIUS

Susanne og vraget31-05-2010 skriver Nordvestnyt:

“Midt- og Vestsjællands Politi anmodede mandag klokken 14 Odsherred Brandvæsen om at sikre en strandet båd, så den ikke drev til havs igen og gav anledning til en søredningsaktion.

Båden lå på kysten udfor Hyrehøj og Skovstien ved Ordrup Næs, fortæller Odsherred Brandvæsen. Brandvæsenet kontrollerede, at der ikke var nogen på båden og tog sejlet ned. Båden gav indtryk af at være forladt i al hast. Et par personer var da også blevet set på vej væk fra den strandede båd mandag formiddag.”

14-06-2010 skriver Træskibssammenslutningen i deres medlemsblad:

“Den strandede båd er identificeret

Forskellige medlemmer har bidraget til identifikation af båden.

Den viser sig at være MARIUS (ex. ELISABETH), – en sundbåd, der bl.a. er omtalt i Arne Gotveds: Og de sejler…” på side 122 – 125.

MARIUS var optaget på TS´s fartøjsliste indtil 2007, hvorefter den udgik i forbindelse med ejerskifte. Siden har den skiftet ejer et par gange, senest i foråret 2010.

Det er katastrofalt, at den sejlende kulturarv har mistet denne perle, og mærkværdigt, at brandvæsenet ikke har kunnet sikret skibet mod vejrliget.”

5-07-2010 ser jeg det efterhånden temmelig sønderslåede vrag på en strandtur og bjerger alle de vragdele jeg kan komme af sted med.

Delene indgår i flere af mine værker – og således sejler ‘Marius’ igen – nu bare på væggen.